kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Zašto vlast ignoriše nasilje koje vrše najviši državni funkcioneri?

Narodni poslanik Đorđe Miketić uputio je danas još jednom pitanje ministru policije, Bratislavu Gašiću da li se na snimku, koji je dobio, čuje gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić kako preti vlasnici restorana “Košnica”, Ljiljani Đokić.

Na snimku se može čuti kako gradonačelnik preti Ljiljani Đokić i njenoj deci. Na snimku se čuju reči „ti si ugrožena, i dec. Sama si to tražila“.

Miketić je ponovio isto pitanje od prošle nedelje, gde traži da se MUP izjasni da li je snimak autentičan i da li je potvrđeno da je to glas aktuelnog gradonačelnika Beograda.

Šta je MUP uradio po pitanju pretnji koje je Đokić dobila lično, telefonom, po sopstvenu bezbednost i bezbednost svoje dece od strane Aleksandra Šapića? Tražio je da se odgovori direktno jer je i pitanje veoma precizno i da nema prostora za izlačenje.

Podsetio je da je jutros je u emisiji „Probudi se“, Ljiljana Đokić potvrdila njegova saznanja i iznela da je tačno da je dobila pretnje od Aleksandra Šapića lično.

„Šapić je izašao iz svoje kuće, kupio SIM karticu na prvoj trafici i pozvao Lj.Đ. i uputio joj pretnje“, navodi Miketić.

Ljiljana Đokić je takođe navela da je i pre toga bilo zastrašivanja, da su dva audija i jedna škoda sa blinkerima kružila ulicom u kojoj živi. U krivičnoj prijavi, navela je da je uplašena i da je u opasnosti, i ona i deca.

„U svakoj normalnoj državi, kada čujete visokog političkog funkcionera, gradonačelnika glavnog grada, kako pretećim glasom izgovara da je bezbednost nečije dece ugrožena – to bi bio poziv za opštu uzbunu, za vanrednu konferenciju za štampu, za temeljnu i urgentnu istragu svih organa!“, rekao je Miketić.

Međutim, to nije slučaj u Srbiji jer ministar ćuti, dok gradonačelnik preti ženi i njenoj deci.

„Pa šta ako je član SNS-a, pa šta ako je gradonačelnik?! Upravo zato morate hitno da odgovorite na ovo pitanje. A znam da znate odgovor. Za utvrđivanje tačnosti ovih pretnji – policiji ne treba više od dva radna dana i siguran sam da ste već to utvrdili. Samo ne znam zašto ćutite o tome, još od decembra?“, pitao je Miketić.

Podsetio je na tragediju od pre dva meseca koja se dogodila u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na masakr kod Mladenovca, kao i na ubistvo od pre dva dana koje se dogodilo na Banovom brdu kada je u školskom dvorištu ubijen mladić.

Dok je nasilja svuda oko nas, policija ostaje nema na pretnje upućene deci.

„Kako mislite da zaštitimo naše mlade od nasilja ako vi kao vlast ignorišete nasilje koje neposredno vrše najviši državni funkcioneri?“, upitao je Miketić.

On je pozvao policiju i tužilaštvo da utvrde da li je to glas Aleksandra Šapića i da pokrenu istragu jer ako to ne urade postaju saučesnici u nasilju.

„Ukoliko se utvrdi da je ovo glas gradonačelnika Beograda, pozivam ga da podnese ostavku“, zaključio je Miketić.

Go To Top
Skip to content