kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Vulin da prestane sa opsturkcijama protesta već da potpiše ostavku

Režim je u paničnoj defanzivi jer im ni jedna poznata finta za gašenjem protesta do sada nije prošla. Ni pokušaj podele građana, ni zastrašivanje, na omalovažavanje opozicije, ni simulirana rasprava u skupštini niti lažni poziv na dijalog, bacanje mamca u vidu novih izbora niti organizacija kotramitinga na kome su doživeli fijasko.

„Ostao im je samo još jedan adut – režirani incidenti. I prošli petak su bili prisutni na Gazeli, ali su juče bili aktvini i vidljivi svima – želeli su da otmu binu, isceniraju upad u RTS i Skupštinu. Ideja je da režim preko ubačenih elemenata i provokatora izazove incidente i otera sve pristojne i odlučne građane koji nedeljama učestvuju na mirnim građanskim protestima“, rekao je Đorđe Miketić, narodni poslanik iz stranke Zajedno.

On dodaje da zbog toga, direktor BIA-e Aleksandar Vulin, dobro poznat po razbijanju demonstracija 90-tih, hitno treba da obuzda svoje orkestirane falange i da se ne igra sa besom građana, da ne provocira nasilje jer će tako izazvati još veći revolt građana kojima je sve prekipelo.

„Sve što je režim do sada radio je samo podizalo rešenost grđana da u svojim zahtevima i istraju. Tako će biti i sada. Umesto toga, Vulin nek potpiše neopozivu ostavku što bi svakako doprinelo smirivanju situacije u društvu. Ovo važi i za ministra policije, Bratisalava Gašića“, izjavio je Miketić.

„Ovom prilikom se moramo zahvaliti policajcima u civilu koji su zajedno sa našim redarima sprečili nekolicinu incidenata ispred RTS-a. Međutim, primetno odsustvo uniformisane ali i saobraćajne policije, govori ne samo da režim incidente priželjkuje, već je i pripadnike svog sektora javnog reda i mira ostavio bez adekvatne zašitite“, zaključio je poslanik iz stranke Zajedno.

Go To Top
Skip to content