kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Sinoć nas predsednik šibicari, jedna ruka – 12 milijardi evra, dok mi tonemo u bankrot

Juče smo u novom obraćanju predsednika Vučića i još jedne osobe pored njega, gledali izuzetno lošu izvedbu iluzionističke predstave napretka i razvoja. Seli oni, dumali i na kraju smislili, da bace nov spektakl na sirotinju, da izbegnemo realnost, da se ne brinemo više za nezauzdano nasilje, neobuzdane šerife, nekontrolisane cene, nepobedivu kišu, nehumane uslove rada i nebezbednu decu – već da nam pomognu da mislimo pozitivno, zagledani napred u šljaštavu 2027. godinu na kineskoj tabli.  Ukratko, sinoć je predsednik pokušao da nas šibicari, i to, jedna ruka od 12 milijardi evra, dok tonemo u bankrot. I lični i društveni.

Naravno, ništa o političkoj odgovornosti a kamoli krivičnoj nismo čuli, niti za streljanje u Mladenovcu, niti za nastradalog dečaka i dedu u Bačkoj Palanci niti za bilo šta što je izvelo stotine hiljada ljudi na ulice u proteste “Srbija protiv nasilja”.

Srbija se zadužuje po užasno nepovoljnim kreditima, samo na poslednjem zasednju Skupštine Srbije, više od 1,4 milijarde evra. Svi pokazatelji su da nas ovakvi megalomanski planovi vode u siguran bankrot.

Najavljeno rušenje Beogradskog Sajma i širenje Beograda na vodi će nas samo koštati nekoliko milijardi evra. Prvo se Sajam odrekao milijarde dinara svog kapitala da bi ga povoljno kupilo preduzeće Beograd na vodi i potom srušili. A zašto? Ko je to odlučio?! Predsednik? Arapi? Građani se moraju pitati kakav Beograd žele. Ne može više da se ruši i zida bez ikakvog plana i zaobilazeći zakonske procedure. Svaki novi plan mora proći široku javnu raspravu, u koju će biti uključeni i građani i struka, a ne skriveni tajkuni u sprezi sa donosiocima odluka.

Zbog očajno niskog rejtinga gradonačelnika Šapića, Vučić je na sebe morao preuzeti najavu ovog novog rušilačko-pljačkaškog pohoda na Beograd. Samo, zaboravio je da se u Beogradu pitaju Beograđani, da njegova politika nema većinsku podršku niti trenutni legitimitet, niti je on gradonačelnik Beograda, iako je pokušavao to bezbroj puta da postane – jednostavno, Beograd ga nikada nije hteo. Zato će se Beograđani odlučno suprotstaviti novom uništavanju našeg grada koje se dogovorilo u mračnim kabinetima i luksuznim jahtama.

Go To Top
Skip to content