kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Šapić obmanuo građane – nema ZOO vrta na Adi Ciganliji

„Pokretanje procedure o zaštiti Ade Ciganlije kao predela izuzetnih odlika dokaz je Aleksandar Šapić obmanuo građane kada je u početkom ove godine najavio izmeštanje Zoološkog vrta sa Kalemegdana na Adu Ciganliju. On je izmislio premeštanje ZOO vrta da se ne bi govorilo o njegovoj divljoj gradnji na Bežanijskoj kosi“, izjavio je Đorđe Miketić narodni poslanik i predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno.

On je u svojoj izjavi dostavljenoj medijima rekao da je ovo još jedan dokaz apsolutne nesposobnosti gradonačelnika Šapica da vodi Beograd.

„Još kada je prvi put najavio izmeštanje Zoološkog vrta objasnio sam gradonačelniku da je gradski sekretarijat pokrenuo proceduru zaštite Ade Ciganlije. Nažalost, on o tome nije imao pojma i, kao što to obično biva, podsmevao mi se“, rekao je Miketić.

„Procedura koju je pokrenuo gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine je sada u finalnoj fazi i odbornici grada će je usvojiti na sledećoj sednici. Ovo potvrđuje moje reči koje sam tada uputio Šapiću“, naglasio je Miketić.

On je izrazio zabrinutost o tome da li je gradonačelnik namerno hteo da prekrši zakon ili je to uradio iz potpunog neznanja.

„Poznato je da Šapića zakon ne zanima. Javno je priznao da je gradio nelegalno, bio je godinama u sukobu interesa, pokušao da nelegaglno probuši savski nasip, razorio ionako loš sistem naplate GSP-a, oštetio je komšijama kuću prilikom renoviranja svoje vile, oteo je deo ulice Laze Lazarevića kod svoje druge vile, a svoje mišljenje o pravnom sistemu potvrdio je kršeći zakone ne samo u Srbiji već i u Italiji, vezano za još uvek nerazrešene malverzacije oko kupovine vile u Trstu“, pojašnjava Miketić.

„Sa druge strane, ako je ovo uradio iz neznanja dokazao je da je nesposoban da vodi grad i da će takvi njegovi ishitreni i egoistički nastupi Beograd dovesti u potpuni kolaps“, zaključuje Miketić.

Go To Top