kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić odgovara Šapiću: Svašta je rekao, ali ne i da li je njegov glas na snimku

Narodni poslanik Đorđe Miketić odgovorio je na komentar gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koji ga je nazvao “klovnom”. Osim toga, Šapić je poručio da nije istina da je on pretio vlasnici Košnice i on nikada i nikome ne preti.

Na konferenciji za medije nedavno održanoj ispred Starog dvora narodni poslanik stranke „Zajedno“ Đorđe Miketić pokazao je snimak za koji tvrdi da se na njemu čuje kako gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić preti izvesnoj LJ. Đ. i njenoj deci.

Miketić u izjavi za Novu kaže da je Šapić „svašta rekao, ali ne i da li je glas na snimku njegov“.

„Čuo sam izjavu gradonačelnika Šapića, ali opet nisam čuo da li je on potvrdio ili demantovao autentičnost snimka na kojoj preti Ljiljani Đokić i njenoj deci. Na jednostavno pitanje, da li je glas na snimku njegov: da ili ne? To nije odgovorio. Kada su u pitanju monstruzone pretnje deci, moraju hitno da se o celom slučaju izjasne policija i tužilaštvo. Za ove istražne radnje je potreban samo jedan radni dan poštenih policajaca i tužilace“, objašnjava Miketić.

Osim toga, dodaje da ponavlja zahtev policiji da se izjasni o autentičnosti, a tužilaštvo da hitno saslušaju Šapića i obaveste javnost o rezultatima.

„Ponavljam zahtev policiji da se izjasni o autentičnosti, a tužilaštvo da hitno saslušaju Šapića i obaveste javnost o rezultatima. Sve drugo je kršenje zakona onih koji taj zakon treba da štite. Pitao sam ministra Gašića, zašto mu je ovaj slučaj sakriven u fioci još od decembra 2022. godine? Zašto niko nije reagovao sve dok snimak nisam prezentovao javnosti. Zašto nije saslušana žena kojoj je prećeno, a koja je potvrdila je da su pretnje autentične? Taj snimak pretnji dobija novi kontekst posle masovnih ubistava dece u Ribnikaru i u selima u okolini Mladenovca. Zbog ovoga se u uređenim državama hitno podnose ostavke. Stoga, najmanje što policija i tužilastvo mogu da urade jeste da ispitaju ove pretnje, da izađu u javnost i da demantuju odnosno potvrde ove tvrdnje“, naglašava on i dodaje:

Miketić napominje da Šapić opet beži od istine.

„Uhvaćen u korupciji za neprijavljivanje vile u Trstu – on brzo smisli premeštanje ZOO vrta na Adu – koja nije moguća. I tada mi je rekao da nemam pojma šta pričam – pa je ispao glup. Uhvatimo ga da preti deci a on projektuje nekakve “mini metroe” i čitava struka mu se smeje. O odnosu prvog čoveka grada prema stradaloj deci u tragedijama u Beogradu – ne treba trošiti reči. Dovoljno je reći kontra-komemoracija onoj u Ribnikaru. Za ovaj čin kontra-ljudskosti nema pomoći, ali za sve kriminalne radnje – ima. Zbog njih će odgovarati“, zaključuje Miketić.

„Video sam to, ali naravno nisam hteo da komentarišem svaku glupost jer svaki put kad ne prokomentarišete ispada da ste krivi. Nikada nikome u životu nisam pretio, jer je pretnja neozbiljna i glupa stvar. Ukoliko pretite i to ne uradite, ispadate neozbiljni. A ukoliko to uradite, onda ste pretnjom samo uradili tom nekome da to nešto što ste hteli da mu uradite spreči ili nešto uradi. Sa tom ženom se nikada nisam ni čuo ni video, a ako hoćete raspitajte se ko je nju prijavljivao. Ako će mera istine da vam budu klovnovi Petar Đurić i Miketić koji parkira svoja kola u Kralja Petra, za to imamo dokaz. A onda uzme stavi masku preko tablice, da ga ne bi snimilo Oko sokolovo, ali zaboravi da skloni poslaničku karticu sa šoferšajbne. Onda slušajte vi Miketića. Spremam sam da odgovaram, da me nadležni pitaju, krivične prijave kako god… Da li stvarno mislite da sam toliko glup da nekome pretim preko otvorene linije? Kako da vam kažem…“, rekao je Šapić.

Izvor: Nova

Go To Top
Skip to content