kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Ministarstvo da ne piše saopštenja već da hitno uputi inspekciju u Torlak

Nakon prošlogodišnjeg skandala u GAK Narodni front, kada je 600 beba pogrešno vakcinisano BSŽ vakcinama iz Torlaka zbog zabune u proceduri, sada je došlo do nove nedopustive greške, a to je da se u upotrebi nađe vakcina koja ne zadovoljava standarde, te je tek nakon vakcinacije dece – ona povučena iz upotrebe.

Institut Torlak se po ovom pitanju ne oglašava – što je skandalozno i sa svaku osudu, jer tako se širi strah među roditeljima vakcnisanih beba. Moja jednomesečna beba je vakcinisana ovom povučenom vakcinom i ja kao roditelj, ali i građanin i narodni poslanik zahtevam hitnu reakciju i izveštaj, ne samo Torlaka, već i nadležnog ministarstva zdravlja.

Pozivam ministarku Grujičić da hitno uputi inspekciju u Torlak jer ovo je ko zna koji put da se Torlak nalazi u srcu skandala. Takođe, zahtevaću ponovo od skuptinskog odbora za zdravlje i porodicu da hitno obrazuje komisiju koja mora ispitati čitav slučaj, kao i postupanje ministarke zdravlja u ovom i prethodnom slučaju pogrešno vakcinisanih beba.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content