kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Gašić štiti Uroša Panića, Vučićevog kumića i tvrdi da nije on vozio Lamborgini

Da li se sećate snimka Uroša Panića, kumića Aleksandra Vučića, a sina Petra Panića, Šešeljevog telohranitelja? Čitava Srbija je videla snimak koji je kumić napravio dok je divljao Lamborginijem, i vređao beogradsku policiju: „Ajde panduri pi*ke, da vam pokažem šta je beogradski fantom“. Dok se podsmevao policiji, dodavao je gas, nastavio je: „Došao iz Kamenice! On mene da stigne?! Ne možeš ti mene da stigneš, druže. Nismo ti i ja isto.“

 

Nakon snimka vožnje u Lamborginiju, policija je prvo uhapsila auto, umesto vozača, da bi zbog pritiska javnosti saopštila da je protiv vozača Uroša Panića podneto više od 80 prijava zbog prekršaja u saobraćaju. A nekolicinu je podnela i policija u Crnoj Gori.

Na moje poslaničiko pitanje ministru Gašiću, dobio sam sledeći odgovor: “preko advokata su dostavljeni podaci o vozaču, zajedno sa pisanom izjavom lica Ž.M koje je priznalo da je upravljalo vozilom u navedeno vreme”.

Ovim zvaničnim odgovorom ministar Gašić je de-facto priznao da štiti Uroša Panića, Vučićevog kumića i tvrdi da nije on divljao Lamborginijem, jer je neko drugo lice priznalo krivicu.

U prevodu, dragi građani, nemojte verovati svojim očima, već verujte ministru Gašiću – jer nasilničku vožnju je počinio neki Ž.M., a ne Uroš Panić.

Protiv Uroša Panića, već su se vodili postupci zbog vređanja policajaca, ali prošao je bez kazne.

Prema jednoj prijavi, policajcu u uniformi je rekao: „Ja sam Vučićev kum, smeniću te, naći ću ti novo radno mesto, skinuću ti uniformu, nećeš je nositi, ići ćeš na raport kod Stanića (tadašnji načelnik beogradske policije Milan Stanić).  U drugom slučaju, zbog tuče, izjavio je policacju: „P***te mi k***c, ostaćete bez posla, skinuću vam uniformu“.

Ovo konstatno ponižavanje policije koja ne sme procesuirati političke moćnike niti njihove naslednike – dovodi do novih nasilništava, ugrožene bezbednosti građana i rušenja pravne države.

Krivična prijava koju smo mi kao stranka Zajedno podneli protiv Panića, jer tužilaštvo nije smelo, takođe stoji negde u zabravljenoj fioci.

Borba protiv nasilja i nasilnika je borba za naše institucije i poštovanje zakona koji mora važiti za sve podjednako, bilo da ste Vučićev kumić ili sin Stanike Gligorijević. Da li smo isti pred zakonom, ili “nismo isto” kao što to reče Uroš Panić – videćemo u danima koji predstoje jer su građani odlučni da konačno oslobode svoje institucije i izbore se za pravdu.

Pozivamo poštene policajce da hitno procesuiraju sve slučajeve, po zakonu a ne u odnosu na pozive ministra. Jer ako se prisetimo slučaja ubice iz Mladenovca i njegovih zataškanih divljaštava, svima postaje jasno koliko je to bitno.

Go To Top
Skip to content