kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Ana Brnabić da se izjasni da li je za poštovanje ustavnih prava građana ili je vojnik kartela

Pozivam premijerku da se hitno izjasni – da li je za poštovanje prava ljudi, svih građana naše republike, onako kako Ustav garantuje, pa i onih koji su drugačije seksualne orjentacije, kojoj i ona pripada ili je nemi vojnik kartela koja je svojom ćutnjom obezbedila jedino sebi i svojoj partenrki status porodice i udobni život u Jovankinoj vili.

Nikada do sada, premijerku nismo niti jednom rečju napadali zbog svoje seksualne orjentacije, niti nju niti njenu želju da sa partnerkom uđe u registuje istopolnu zajednicu i osnuje porodicu. Kritikovali smo je jedino jer je saučesnik u epskoj pljački građana i destruktivnoj naprednjačkoj vlasti.

Međutim, njeno ćutanje prema nerešenom statusu LGBT manjine, potom i Zakonu o istopolnim zajednicama koji je u fijoci već godinama, kao i javnim istupanjem u raznim popularnim magazinima, da premijerka sa svojomo partenrkom ima “dete”, dovodi u neravnopravan položaj sve druge građane Srbije koji bi želeli da uživaju ista prava kao i ona i njena partnerka.

Naravno govorim o pravima nasledstva, pravima na bolničke posete i sve što zakon donosi, dok pravo da se nelegalno živi u vili na Dedinju ostavljamo drugoj instituciji da rešava.

Takođe, pozivam sve slobodne građane Srbije da podrže zahteve LGBT zajednice i prošetaju 17. septembra ulicama Beograda sa građanima koja traže svoja Ustavna prava!

Go To Top
Skip to content