kontakt@zajedno-moramo.rs

Mijailović: Želim da ostanem u državi koja je zajednička

Student Marko Mijailović koji je govorio u subotu na protestu „Srbija protiv nasilja“ u Kragujevcu poručuje da su mladi i studenti budućnost svakog društva i da treba da budu uključeni u politički život zato što oni treba u budućnosti da preuzmu odgovornost vođenja društva.

„Pitamo se da li u ovoj državi građanin može da ostvari osnovna prava koja su zagarantovana Ustavom, da se zaposli bez partijske knjižice, da ode kod doktora bez traženja veze, da stekne diplomu znanjem a ne kupovinom, da sudovi budu nezavisni u svom odlučivanju. Da li ovakvu državu želimo gde se promoviše nasilje na svakom koraku, gde nemamo slobodu medija, slobodu izražavanja i slobodu mišljenja“, jedna je od poruka koje je student Marko Mijailović uputio sa govornice tokom protesta „Srbija protiv nasilja“ u Kragujevcu.

Ovaj student Fakulteta političkih nauka i član omladine stranke Zajedno smatra da je režim upropastio, upropašćava i guši sve nade.

„Dokle ćemo da ćutimo o zakonima koji opravdavaju njihova dela, ekstremnom zaduživanju, novcu iz helikoptera, poklanjanju zemljišta koja se pokrivaju tajnim ugovorima“, pita se Mijailović.

On poručuje da više neće moći tako pošto su ljudi ustali i se bore za bolji život u našoj državi. „Kažu da sistem nije zakazao i u pravu su – oni nisu ni uspostavili sistem koji funkcioniše“, rekao je Mijailović.

„Ja želim da ostanem u državi koja je zajednička, poštuje različitosti, uvažava tuđa mišljenja, neguje toleranciju, promoviše ljudske i vrednosti porodice i ne deli građanje na podobne i ne podobne“, kaže Mijailović.

„Mladi i studenti su budućnost svakog društva, i treba da budu uključeni zato što oni treba u budućnosti da preuzmu odgovornost vođenja društva, a kad se u sadašnjosti prave ozbiljne greške koje ostavljaju dalekosežne posledice onda to mora da bude ODMAH, a sad je taj trenutak, zaključuje Mijailović.

Go To Top
Skip to content