kontakt@zajedno-moramo.rs

MI NASTAVLJAMO SVOJ PUT              KA OSLOBAĐANJU ŠAPCA OD LAŽOVA, MANIPULATORA I OTIMAČA

Saopštenje za javnost SNS  objavljeno  2. novembra ove godine obiluje lažima, netačnim podacima i poluistinama. Ništa to nije novo kada je SNS u pitanju. Mnogo bi trebalo vremena i prostora da se demantuje sve napisano i objavljeno, zato ćemo ukazati samo na neke od njih.

             “Od Evropske unije dobili smo 90 miliona za izgradnju 23 stanbena objekta…”. Tačno,ali to nije tekovina vaše vlasti već kontinuitet  koji je EU nastavila iz prethodnog perioda  kada su izgrađena dva stambena objekta za smeštaj ranjive grupe stanovništva. Kontinuitet donacije sredstava je upravo zato što je ta prethodna “Zelenovićeva lopovska vlast” transparentno, striktno se pridržavajući propisanih procedura i praćenja  realizacije od strane EU uradila. Da je “Zelenovićeva lopovska vlast ”krala, “muljala” ,radila bez tendera EU bi obustavila donacije i onda današnja oteta šabačka vlast ne bi imala čime da se hvali. Znači pripisujete sebi, po ko zna koji put tuđe zasluge, tuđe uspešno izvedene poslove i ostvarene donacije.

                “..a, uz podršku grada novac za dve višemilionske nabavke preduzeću “Stari grad”. Kao i u prethodnom slučaju, ovo je projekat EU (EISP 2) za 17 opština u Srbiji među kojima je i Šabac. Dokumentacija je predana 2019 godine. Odobrena sredstva tog programa su 700.000 evra uz učešće grada od 15%. Predviđena je nabavka 3 kamiona “smećara”, 10.000 kanti za selekciju otpada, i oko 500 kontejnera. Na veliku sreću uzurpatora vlasti u Šapcu, projekat je realizovan ove godine čime im je dana mogućnost da se kite “tuđim perjem”. Međutim, kakvo je rukovodstvu u JKP “Stari grad”, koliko je nestručnih partijskih kadrova (neki i sudski osuđivani), sumnjamo da će ova donacija EU biti od koristi. Rezultati njihovog rada su svakodnevno vidljivi na ulicama, zelenim površinama, kontejnerima…Iako su dva grada zajedno ušla u pojekat, Sremska Mitrovica već vrši razdvajanje otpada, a Šabac još nije ni krenuo sa kampanjom edukovanja stanovništva. Nesporno je da su sredstva i oprema obezbeđeni, ali je odgovornost sadašnje uprave i Javnog komunalnog preduzeća za ključni deo realizacije ovog projekta, a to je njena dobro organizovana implementacija.

               ” Za projekat rekonstrukcije bolnice grad Šabac izdvojio je 50 miliona dinara”. Tačno, izdvojeno je 50 miliona dinara ali  još 2018. godine, ali do realizacije i izrade projektne dokumentacije nije došlo zbog opstrukcija, pre svega u Šabačkoj bolnici a  i Republici. Šabac je tada kažnjavan što ima opozicionu lokalnu vlast koja radi dobro i postiže sjajne rezultate. Posebno je nejasna opstrukcija Šabačke bolnice, koja je u interesu gradskog SNS-a zapostavila i stavila u drugi plan lečenje i zdravlje svojih građana. Pompezno  najavljena izgradnja velikog kliničkog centra na lokaciji Stočne pijace sa vrlo bliskom godinom otvaranja, više se ne pominje već je ponovo aktuelna rekonstrukcija postojeće bolnice. Što bi reko naš narod : “ne lipši magarče do zelene trave”.

             “Nismo poklonili ni jedan kvadrat zemljišta…..”Namera uzurpatora vlasti u Šapcu je bila da se kompaniji MINT pokloni 10h zemljišta za izgradnju fabrike, ali su od toga odustali pod pritiskom javnosti koja zna da je prethodna “lopovska Zelenovićeva vlast” svaki pedalj zemljišta u industrijskim zonama prodavala po tržišnim cenama i u budžet grada inkasirala značajna sredstva. Sad se hvalite nečim što je bilo uobičajeno i normalno, a vi ste hteli da poklanjate pod izgovorom “investicije od nacionalnog značaja”! Još značajnije  je pitanje kako ste i zašto dozvolili izgradnju fabrike MINT, čiju proizvodnju držite u tajnosti, u Severozapadnoj radnoj zoni kada DUP-om tu nije predviđena izgradnja tog tipa industrije. Da li ste menjali DUP mimo javnosti?

            “Grad Šabac je izgradio kompleks otvorenih bazena…”.Tačno, izgradili ste kompleks otvorenih bazena. Onih bazena koje ste sa skupštinske govornice i svakom drugom prilikom osporavali, kritikovali i dovodili u pitanje. Ali niste uradili kako je “lopovska Zelenovićeva vlast” idejnim projektom predvidela i koji su trebalo da koštaju neuporedivo manje nego ono što ste vi sada uradili. Konačna cena otvorenih bazena će se popeti na neverovatnih 420 miliona dinara (po idejnom projektu bazeni su trebali da koštaju oko 130 miliona. I vi kažete za nekog da je lopov i da je nenamenski trošio pare?

           “Spojen je most preko Save…”.Jeste ,ali je još 2018. godine  “lopovska Zelenovićeva vlast” imala rešenje za izgradnju i mosta i saobraćajnice putem koncesije sa stranim partnerom.Tada to niste dozvolili, svesno kažnjavajući Srbiju,  a posebno Šabac koji nije “aminovao” već je imao svoj demokratski  put ka Evropi. Da nije bilo opstrukcije, mi bismo se odavno vozili ovim auto-putem! A o ceni, tek će da se priča!

           Kažete “Prvi put je nezaposlenost pala ispod 5000 hiljada”.Kako onda objašnjavate podatak PIO fonda o osiguranim licima (inače i vaš predsednik koristi te podatke) da je u Šapcu uzimajući decembar 2020 (evidentirano 42294 osiguranika) i decembar 2021  (evidentirano 42126 osiguranika) smanjen broj osiguranih lica  za preko 100! O kakvim epohalnim  rezultatima u zapošljavanju govorite kada je evidentirano smanjenje zaposlenih. Pominjemo da je u periodu od 2015. do2020. godine godišnje zapošljavano u proseku po 1400 novih radnika. Ovo nije priča, ovo su zvanični podaci. U tom periodu je zaposleno preko 7200 novih radnika.

           “Time smo prekinuli štetnu politiku prethodne vlasti kada je iz budžeta izdvojeno  270 miliona za podmićivanje investitora”. Tačno,odluka je doneta na sednici Skupštine 2016. godine. Ali, izbegavate, nećete da kažete da su tada jedini put glasali i vaši odbornici  za ovu odluku. Tada vam je bilo u interesu, pošto ste se  tada nadgornjavali sa lokalnom vlašću ko je više zaslužan za dovođenje  Yazaki- ja u Šabac. Zaboravljate i nećete da kažete da je vaš predsednik dao Yazakiju 10 miliona evra. Kako se to davanje zove? Podmićivanje investitora? Po istom principu ste doveli i dovodite MINT sumnjivog procesa proizvodnje.

           “Obezbedili smo besplatan prevoz za 25.000 penzionera …” ili kako sažaljivo kaže vaš predsednik za bake i deke. To je još jedna vaša populistička odluka koja ide u korist tekućeg računa prevoznika. Prevoznika kojeg ste prvo optuživali za podmićivanje prethodne lokalne vlasti, onda kritikovali ugovor o javno privatnom parnerstvu, napadali nameru da se po zahtevu prevoznika kompenzuje šteta koju je imao zbog pandemije kovida, a čim ste oteli vlast i dobili “ključeve” gradske kase odmah ste tom prevozniku isplatili 18 miliona. Ista varijanta je i sa besplatnim prevozom penzionera . Plaćate paušalno, bez ikakvog uvida o korišćenju ove privilegije.

Da vas podsetimo: bili smo grad sa najmanje zaposlenih u sistemu lokalne samouprave u Srbiji. Imali smo najniže cene izgradnje puteva, ulica, vododovoda i kanalizacije. Vi pominjete milijardu dinara za 70 kilometara seoskih puteva! Pa to je strašno! Jedini smo grad u Srbiji sa propisnom deponijom komunalnog otpada i uređaja za prečišćavanje otpadnih voda. Sa najvećom industrijskom zonom u Srbiji.  Ovo je bio najbolji grad za život, sa najvećim izdvajanjima za kulturu, u čemu je uživao svaki stanovnik našeg Šapca.

           Zato je naš cilj da nastavimo svoj posao i oslobodima Šabac vaše nesposobne, lažljive, manipulatorske, nestručne i korumpirane vlasti.

Na kraju, da vas podsetimo: značajno je više glasača glasalo protiv vas. Glasači Zapadne Srbije su na manipulatorski način prevareni, ni sanjali nisu da će vama dati podršku. Mi duboko verujemo da je slobodan Šabac izdao vrh ove stranke, suprotno volji onih koji su njima ukazali poverenje. A da Ustavni sud nije siguran da su naše žalbe argumentovane, zar bi dve godine ćutao po cenu još jednog dokaza da je sudstvo daleko od nezavisnog?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content