kontakt@zajedno-moramo.rs

Međunarodni dan socijalnog rada Srbija dočekuje razrušena, podeljena, osiromašena, ispražnjena od solidarnosti i empatije.

Saopštenje stranke Zajedno povodom Međunarodnog dana socijalnog rada:

Međunarodni dan socijalnog rada Srbija dočekuje razrušena, podeljena, osiromašena, ispražnjena od solidarnosti i empatije. U najvažnije poslove jedne države trebalo bi da se ubraja socijalni rad i briga o građanima koji su iz različitih razloga u problemu. Naprednjački režim je tu ulogu oduzeo institucijama i preneo je u svoju stranku. Zbog toga su i građani i socijalni radnici potpuno obespravljeni. SNS preko sopstvenih aktivista održava privid brige vezujući na taj način najugroženije građane za svoju vladavinu i Aleksandra Vučića. Ubedili su ih da im država ne može pomoći, ali stranka može. Socijalni radnici su prvi na udaru oduzetog radnog dostojanstva u uslovima oduzetih prava na normalan rad.

Najpodmukliji način rasturanja zajednice jeste ovakvo širenje straha za sopstvenu egzistenciju i koristoljublje koje SNS odatle eksploatiše.

Da bismo vratili dostojanstvo socijalnim radnicima i svim građanima Srbije, moramo okončati naprednjačku hipokriziju koja upravlja našim životima čitavu deceniju. Zaustavićemo propadanje. Borba mora biti neprekidna!

Go To Top
Skip to content