kontakt@zajedno-moramo.rs

Kuzmanović: Da dobijete još jedan mandat neće vam biti dovoljan da samo obrišete prašinu sa onoga što smo mi uradili u Šapcu

“Ali nećete, građani sve vide. Građani vrlo dobro znaju šta ste vi uradili za dve i po godine vlasti – ništa. Isto tako, odlično znaju šta smo mi radili, mogu svi da pogledaju, dodirnu, prošetaju se uređenim šetalištem Sava parka, kroz potpuno rekonstruisano najveće gradsko naselje Benska bara, hodaju po novom gradskom trgu u centru grada kao i novostvorenom Vinaverovom trgu”, istakao je predsednik GrO Zajedno Šabac, Velimir Kuzmanović.

“Šabac je grad koji ima prečištač otpadnih voda pa čista voda ide u Savu (12 miliona evra), pokrivenost vodovodne i kanalizacione infrastrukture po stanovniku je u području Šapca veća nego u području Beograda. Urađeni su obimni radovi na obaloutvrdi protiv poplava (9 miliona evra) i uklonjena gradska deponija u neposrednoj blizini grada (7 miliona evra)”, kaže Kuzmanović i dodaje:

“Šabac je bio živ grad koji je najviše u Srbiji ulagao u kulturu pa smo svake godine održavali pozorišne festivale, Čivijadu, Šabački letnji festival, karneval… Urađena je najveća industrijska zona (35 kompanija, a sada se pominje samo jedna više), više puta nagrađivana od međunarodnih institucija”.

Kako je objasnio, prema PIO fondu u periodu od 2015 – 2020. godine smanjen je broj nezaposlenih za više od 7200, prosečno godišnje novozaposlenih je bilo preko 1200, a u periodu od 2020 – 2023. zaposlenost stagnira, čak i opada.

“Da ne ređamo dalje! Znate li možda još neki grad u Srbiji koji je toliko napredovao!? I sve to može da se vidi, i sve će vam to rado pokazati svako dobronameran. Da ne zaboravimo i spomenik Jevremu Obrenoviću, čoveku koji je doneo evropski duh u naš grad. Ima i projekata koji su završeni samo u prvoj fazi kao što je kvantaš ili recimo projekat javnih garaža, Doma vojske. Na ovim projektima se posle izbora stalo, a verujemo da bi bilo dobro da su radovi nastavljeni jer oni donose bolji život građanima. Hvalite se ‘’istorijskim gradskim budžetom’’ pa gde su radovi, gospodo naprednjaci!? Gde novac Šapčana odlazi?”, upitao je Kuzmanović.

Go To Top
Skip to content