kontakt@zajedno-moramo.rs

Kriminalna vlast najavljuje početak uklanjanja Starog savskog mosta

Kriminalna vlast najavljuje početak uklanjanja Starog savskog mosta. Građani će plaćati dug od 80 miliona evra sa kamatom zato što će strana kompanija da sruši jedan istorijski, beogradski most. Zato što smeta stanarima Beograda na vodi. I zato što rekonstrukcija mosta, koja je moguća i poželjna, nije dovoljno profitabilna za uzurpatore javnog novca.

Uništili su nam železničku stanicu, unakazili Kalemegdan, srušili desetine istorijskih zdanja. Ispoklanjali strancima javno zemljište, podigli čitave gradove za pranje para, pokrali milijarde javnog novca za lažne infrastrukturne radove. Lažnim i besmislenim projektom metroa nepovratno nam truju vodoizvorište iz kojeg pije vodu najveći deo Beograda.

Ubijaju nas nekontrolisanim zagađenjem, posekli su na hiljade stabala zdravog drveća. Sebi dižu i legalizuju bespravne kuće, i kuće svojih pajtaša. Hiljade tona divljih deponija truje nam zemlju i vazduh i podzemne vode. Čitavi delovi Beograda preplavljeni su fekalnim vodama, jer nema kanalizacione infrastrukture. Vreme je da se Beograd brani snagom građanskog otpora i pobune. Kao odbornik u Skupštini grada pozivam sve građane, sve poltičke subjekte, sve organizacije civilnog društva, svakoga ko u ovom gradu drži do sebe i do svog dostojanstva, na hitan sastanak i dogovor, da svim raspoloživim sredstvima odbranimo naš most i dogovorimo strategije za dalju odbranu grada. Ovo nije “samo” politička borba, niti “samo” borba za očuvanje sećanja, ovo je borba protiv organizovanog kriminala. Beograd građanima, okupatore u zatvor!

Dejan Atanacković, odbornik u Skupštini Grada Beograda i dobitnik NIN-ove nagrade

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content