kontakt@zajedno-moramo.rs

Izabrano rukovodstvo Gradskog odbora ZAJEDNO za Novi Sad

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju, novoizabrani predsednik Gradskog odbora Zajedno za Novi Sad Radivoje Jovović na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora, koja je održana u četvrtak, 21. jula, istakao je da će građanima Novog Sada novosadsko povereništvo ubrzo predstaviti opsežni i sadržajni program koji će obuhvatiti osnove za borbu za ekonomska i socijalna prava građana i građanki Novog Sada, borbu za građanska i ljudska prava i dostojanstvo, borbu za zaštitu životne sredine.

Osvrćući se na proteste u Novom Sadu protiv novog Generalnog urbanističkog plana (GUP) na kojem su članovi gradskog povereništva Zajedno učestovali, i kao i većina drugih demostranata nasilno pretučeni od angažovanog privatnog obezbeđenja, Radivoje Jovović je istakao da će Gradski odbor Zajedno za Novi Sad pre svega biti antifašistički.

Pored predsednika, na održanoj skupštini za potpredsednika izabran je Srđan Đurić, za sekretara Mladen Cvijetić, za predsednika Izvršnog odbora Nikola Rajić, za predsednika resornog odbora za informisanje Duško Medić, a za poverenicu omladine izabrana je Jovana Milešev.

Na samom početku gradske skupštine Zajedno za Novi Sad Duško Medić, novoizbrani predsednik resornog odbora za informisanje, istakao je da je nova, jedinstvena zeleno-leva politička organizacija Zajedno stvorena kako bi se okupio i učvrstio savez organizacija Zajedno za Srbiju, Otvorene građanske platforme AKCIJA, Ekološkog ustanka, Skupštine slobodne Srbije, ali i velikog broja lokalnih aktivista, građana i građanki i kako bi se smenio ovaj nakaradni, kriminalni i korumpirani sistem, te kako bi se borili za javna dobra i javni interes, socijalnu pravdu i zaštitu životne sredine.

“Osnovali smo se, konačno, i da opravdamo dato nam poverenje kivnih i nezadovoljnih građana i građanki širom Srbije, koji svoj život više ne mogu da vide u sistemu u kojem se pljačkaju javna dobra, u kojem glas građana se ne čuje i kojem nasilje i brutalnost svakog novog dana raste i uništava naše živote i budućnost”, istakao je Medić.

Jelena Kalajdžić, narodna poslanica Zajedno iz Novog Sada zahvalila se građanima Novog Sada na poverenju i na 14.000 glasova koje je ova koalicija dobila na nedavno održanim izborima. Ona je istakla da u Novom Sadu postoje veliki problem i da će se ona starati da ih dostojno zastupa i zagovara njihovo rešenje u Skupštini Republike Srbije. Novi Sad će imati moj glas, ali i glas mojih kolega iz gradskog povereništva koji će se starati da Zajedno bude aktivniji na lokalu i u Pokrajini.

Na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora, pored velikog broja članova i članica Zajedno za Novi Sad, svečanosti su se pridružili i kopredsednici političke organizacije ZAJEDNO prof. dr Biljana Stojković i Aleksandar Jovanović Ćuta.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content