kontakt@zajedno-moramo.rs

Marković: Hitno utvrditi da li zgrade u Beogradu mogu da izdrže zemljotres

Kandidat na prvim beogradskim predizborima koje sprovodi stranka Zajedno, Dušan Marković, je u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove podneo zahtev Gradskoj sekretarki za urbanizam i građevinske poslove Bojani Milićević, o hitnom formiranju gradske komisije nezavisnih stručnjaka koja treba da utvrdi u kakvim zgradama žive naši sugrađani.

Istakao je da je nakon zemljotresa u Turskoj, Siriji i regionu, ponovo aktuelizovano pitanje kakav je kvalitet gradnje i da li su svi standardi ispoštovani.

Zbog toga je podneo zahtev da se hitno utvrdi stanje novogradnje, da se formira komisija koja će utvrditi spisak svih objekata koje su izgradile ili su učestvovale u izgradnji turske firme, spisak svih odgovornih izvođača radova na tim objektima, spisak svih odgovornih vršioca stručnog nadzora za objekte koji su dobili upotrebne dozvole, spisak svih lica koja su okviru komisija za tehnički prijem dali saglasnost da su radovi na konstrukciji objekta urađeni u skladu sa projektom.

Kao i spisak svih odgovornih projektanata i vršioca tehničke kontrole projekta i podatke o odgovornim licima koja su učestvovala u izradi geomehaničkog elaborata.

Na ovaj način, mi ćemo znati ko je učestvovao u izgradnji novogradnje, ko je učestvovao u izgradnji zgrada.
Kada budemo imali ove spiskove, stajemo na put korupciji, na taj način gradnju neće moći nastaviti ko ne poštuje sve standarde i ono što piše u projektu.

Na ovaj način rušimo sistem koruptivnih radnji koji je trenutno zastupljen u Beogradu, dodao je kandidat na predizborima Dušan Marković.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content