kontakt@zajedno-moramo.rs

Hitna policijska zaštita Milenkoviću i kolegama ili ćemo znati na kojoj je ministar strani

Politička organizacija ZAJEDNO zahteva od policije da načelniku Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodanu Milenkoviću i njegovim kolegama hitno obezbedi zaštitu, a od tužilaštva da ispita informacije da su im ugroženi životi, koje su podneli pisanim putem.

Načelnik Milenković i njegove kolege su otkrili jednu od najvećih plantaža marihuane u Evropi, raskrinkali kriminalni kartel uplten u ovu mrežu uzgajivača i zaštitinika i predstavljaju istinske heroje naše države.

Umesto da institucije ispitaju njihove dokaze o aferi „Jovanjica“ i pruže svu zaštitu policajcima i njihovim porodicama, na načelnika Milenkovića i njegove kolege vodi se najstrašnija hajka i kriminalizacija preko javnih glasila vlasti, preko zvaničnih institucija, a prema informacijama koje su sakupili i predali priprema se i njihova likvidacija, što je u javnost izneo Milenkovićev advokat Zdenko Tomanović.

Hitno obezbediti zaštitu hrabrim policajcima ili će za bilo kakve posledice budućeg dešavanja sva odgovornost biti na ministru policije Aleksandru Vulinu i njegovom šefu.

Aleksandar Vulin, koji je se hvalio slikama sa plantaže “Jovanjica, i čiji su saradnici bili hapšeni zbog trgvine narkoticima (Marko Jablanović, brat sekretara ministra Vulina) u službenim kolima ministarstva koje je Vulin vodio, mora da se hitno odredi sa koje strane prava i pravde pripada.

Takođe, javno tužilaštvo mora da se istrgne iz šapa vlasti i mora početi da nezavisno radi svoj posao, da ispituje sve sumnje u ovaj slučaj, ma koliko ih visoko u državu vodio trag, a ne da selektivno „deli pravdu“ i proganja one koji časno obavljaju svoje dužnosti u interesu građana i države.

ZAJEDNO i koalicija MORAMO u Narodnoj skupštini Republike Srbije zahtevaće formiranje Anketnog odbora, koji će se baviti isključivo aferom „Jovanjica 1” i “Jovanjica 2” koja mora biti rešena, a svi vinovnici koji su u njoj učestvovali moraju snositi odgovornost u skladu sa Ustavom i zakonima naše zemlje. Svi do jednoga.

Moramo osloboditi Srbiju kriminalnih kandži ove vlasti i svih (para)državnih službi koje su ščepale i uništile tužilaštvo, sudove, policiju i sve druge institucije ove zemlje.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content