kontakt@zajedno-moramo.rs

GO ZAJEDNO Niš: Cene komunalnih usluga sve veće, građani sve sirmašniji

Dok sve poskupljuje, džepovi građana i građanki Niša su sve prazniji. Višemesečna nestašica šećera, ima ga samo na malim ekranima, zatim nestašica mleka, a onda i masovna poskupljenja komunalnih usluga koja su zahvatila građane i građanke Niša od sredine ove godine, pokazuju nam svu nebrigu nestručne i nemarne gradske vlasti i zlatnog doba u kojem živimo.

Poskupeo je gradski prevoz, poskupelo je grejanje, poskupeo je odvoz smeća, poskupeo je parking, a sledi i poskupljenje vode.

Slušamo prazna obećanja o povećanju zarada, a dobili smo povećanje cena usluga. Iako su građani i građanke Niša sve siromašniji, predstavnici gradske vlasti nisu sačekali da usklade poskupljenja komunalnih usluga sa najavljenim i dugo obećavanim povećanjem zarada.

Uz to, povećanje cena nikako ne prati poboljšanje usluga. Grad nam je sve prljaviji, svaka kiša poplavi ulice, stalni su kvarovi na vodovodnoj mreži, rupe po kolovozu, nedostatak parking mesta, a ono što imamo uglavnom neuređeno, već samo obeleženi trotoari.

Činjenica je da sve proističe od neodgovornog, lošeg rukovođenja i nestručnih partijskih kadrova, koji su interes građanki i građana Niša i javno komunalnih preduzeća podredili partijskom i ličnom interesu.

Cene usluga nikako se ne smeju povećavati po inerciji, jer to otvara opravdanu sumnju u dobre namere. Poskupljenje usluga, na primeru Parking servisa, jedino ima smisla ako se novac usmeri u obezbeđivanje novih parking mesta, održavanje postojećih i izgradnju novih javnih garaža, a svedoci smo da toga nema.

Građani i građanke Niša zaslužuju da se domaćinski upravlja njihovim gradom! Gradski odbor ZAJEDNO Niš insistira da se uradi neophodna racionalizacija i sistematizacija JKP, kao i investiciona ulaganja koja nedostaju čitavu deceniju, a koja Nišlijama sada dolaze na naplatu.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content