kontakt@zajedno-moramo.rs

Formirano povereništvo stranke Zajedno u Somboru i pored opstrukcija lokalnih vlasti

Uz prisustvo rukovodstva stranke i uz održavanje javne tribine „Kako do promena u Vojvodini“, juče je u Somboru formirano povereništvo stranke Zajedno. Organizovanje ovog programa je pratio niz opstrukcija i pritisaka lokalnih vlasti.

Zvaničnom formiranju povereništva u Somboru prisustvovali su i kopredsednici stranke Zajedno Biljana Stojković i Nebojša Zelenović. Formiranje povereništva je pratilo i organizovanje javne tribine „Kako do promena u Vojvodini“ na kojoj su pored Zelenovića govorili i predsednik Pokrajinskog odbora stranke prof. dr Duško Radosavljević i poverenik stranke Zajedno u Somboru Zvonko Kolić.

Dan pred tribinu, prostor za njeno održavanje je otkazan bez obrazloženja, a kako nezvanično saznajemo zbog pritisaka koje vlasnici lokala trpe od aktuelnih gradskih vlasti. Nakon osnivanja povereništva, članovi stranke Zajedno su seli u obližnji kafić, spojili stolove kako bi mogli da popričaju sa građanima umesto same tribine, no izbačeni su uz reči da spajanje stolova nije dozvoljeno.

Sa okupljenim građanima je razgovor na kraju ipak održan u prostorijama Demokratske stranke, kojoj se stranka Zajedno zahvaljuje.

Zvonko Kolić (1968), poljoprivredni inžinjer iz Sombora sa dugogodišnjim političkim iskustvom, koji će biti poverenik stranke Zajedno u Somboru je na tribini ukazao na opozicionu i slobodarsku istoriju Sombora, i pozvao sugrađane i sugrađanke da se pridruže borbi. On je takođe rekao i da opstrukcije sa kojima su se suočili nisu slučajne već rezultat delovanja lokalnih moćnika koji se protive slobodnom organizovanju građana.

„Vučić nema odgovore na svakodnevne izazove i probleme građana, zato građanima svakodnevno govori te da će biti bolje 2025. pa 2027. godine, pa 2030. godine … A mi svi samo treba da se strpimo još sve te godine i da sa srpskim platama plaćamo evropske cene namirnica. Uništili smo domaću proizvodnju pa sada sve uvozimo i skupo plaćamo – imamo najsuplje gorivo u regionu i sve u trgovinama. Moramo da vratimo našu proizvodnju, pre svega hrane i da pomognemo poljoprivrednicima kako bi se to i ostvarilo“, rekao je kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović.

„Zajedno u Vojvodini će se boriti, sa svim demokratskim i proevropskim političkim partijama i pokretima, da se ideje građanskih protesta ostvare u političkom životu Srbije i Vojvodine. Takođe ćemo se boriti da Vojvodina povrati svoje mesto i značaj u Srbiji, kako bi mogli da rešavamo probleme građana koji u njoj žive, i tako na pravi način pokažemo kako smo predvodnici evropskih integracija u Srbiji. Svi Zajedno to možemo“, rekao je okupljenima predsednik Pokrajinskog odbora Zajedno Duško Radosavljević.

Stranka Zajedno se bori za bolji život svih ljudi u Srbiji. Verujemo da politika ne treba da se vodi u uskim krugovima nabeđenih elita, već od strane svih nas, rame uz rame sa komšijama, kolegama i sugrađanima na planini, na radnom mestu ili na ulici, reč na reč, svima vidljivo, u institucijama. Zato želimo da razgovaramo sa svima. Lokalnim šerifima poručujemo da im se kraj uskoro bliži i da će odgovoarati za pritiske koje su vršili na svoje sugrađane.

Go To Top
Skip to content