kontakt@zajedno-moramo.rs

Dušan Marković – treći kandidat na predizborima

Danas je u prostorijama stranke Zajedno predstavljen treći kandidat na prvim srpskim predizborima ispred ,,Unije treći Beograd’’ diplomirani politikolog Dušan Marković. Njega su javnosti i edijima predstavili kopredsednici stranke Zajedno i narodni poslanici Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Ćuta.

On se kao kandidat na predizborima zalaže za decentralizaciju Beograda, što podrazumeva uvođenje novih opština i povećanje nadležnosti već postojećih. Sve to iz razloga što će takva opcija doneti neposrednije učešće u iskazivanju problema građana i jednostavnije  rešavanje istih problema na najnižem nivou. To je evropski princip.

Takođe, kako navodi Marković. usitnjavanjem broja opština, napraviće se opštine koje će prema teritoriji birati predstavnici koji će razumeti probleme građana sa tih teritorija.

Predizbori su sjajan način da kod građana probudimo veru u to da oni mogu biti pokretači promena, da oni biraju i odlučuju i pozvao je sve građane da se uključe u ovaj demokratski proces koji će vratiti nadu građanima i građankama Beograda u bolje sutra.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content