kontakt@zajedno-moramo.rs

DS, SRCE, Zajedno: SNS fizički napao predstavnicu stranke Zajedno na Banjici

Danas je tokom zajedničke akcije stranke Zajedno, Demokratske stranke i stranke Srce na Banjici fizički napadnuta koordinatorka omladine stranke Zajedno, Sanja Vasić.

Tokom akcije razgovora sa građanima koja je organizovana na 10 lokacija širom Beograda, registrovano je nekoliko provokacija, a na Banjici je Srpska napredna stranka postavila štandove pored naših i fizički nasrnula na našu aktivistkinju.

U jednom trenutku, aktivistkinja iz SNS obučena u belu stranačku majicu, se unosila u lice našoj aktivistkinji i nakon kraćeg verbalnog sukoba, udarila joj šamar potom uhvatila za nadlakticu i nastavila da je udara. Kada su je drugi aktivisti zaustavili, ova aktivistkinja SNS-a je odmah pobegla sa lica mesta.

Pozvana je policija i data je zvanična izjava, međutim, sa štanda Srpske napredne stranke su rekli da ovu svoju aktivistkinju koja je nosila njihovo obeležje – ne poznaju. Zajedno, DS i SRCE će insistirati da policija uradi svoj deo posla i pronađe ovu nasilnicu.

Svesni smo da je režim u strahu i da nasiljem pokušava produžiti svoju kriminalnu vlast, međutim, mi se nećemo povući u borbi za pravo, za slobodu i za Srbiju bez nasilja i nasilnika. Pozivamo sve da nam se priključe u ovoj zajedničkoj borbi i oslobodimo naše društvo od nasilja i kriminala. Vidimo se večeras u 18 časova ispred Skupštine na protestu „Srbija protiv nasilja“.

Go To Top
Skip to content