kontakt@zajedno-moramo.rs

Dinić: Ovim protestom će građani Niša poslati jasnu poruku o važnosti mosta u Donjoj Vrežini

U Nišu je danas održan protest građana ispred zatvorenog mosta u Donjoj Vrežini sa naseljene strane sa ciljem da se spreči rušenje starog mosta dok se ne završi izgradnja novog. Predsednik gradskog odobra stranke Zajedno u Nišu, Slaviša Dinić istakao je da su nebriga i neodgovornost lokalne samouprave i nadležnih institucija dovele do zatvaranja mosta koji spaja gradske opštine Pantelej i Medijana počertkom marta 2019. godine.

„Od tada pa do današnjeg dana, apsolutno se ništa nije desilo osim konfuznih izjava da rekonstrukcija mosta nije moguća, da most mora biti srušen, da će biti građen pešački most“, rekao je Dinić i dodao:

„Sam značaj mosta i svakodnevna potreba za građane sa jedne i druge obale je ogromna prvo zbog mnogo kraće deonice za odlazak na posao, u školu, i svakodnevne potrebe prema centru grada, zatim bezbednost građana koji su sada usmereni na nebezbednu, neobeleženu saobraćajnicu bez trotoara, bez pešačkih prelaza i pritom se uključuju na bulevarski profil ulice koja je vrlo frekventna, što predstavlja svakodnevni rizik i uzrokuje česte nesreće“.

Na skupu je istaknuto i da je ovaj protest način da građani Niša pošalju zajedničku jasnu poruku nadležnim institucijama o važnosti ovog mosta.

„Prinuđeni smo na samoorganizaciju“, izjavio je Dinić koji je dodao da se prioriteti gradske i opštinskih vlasti očigledno ne podudaraju sa prioritetima i potrebama građana.

„Grad iz budžeta finansira akva park na uštrb osnovnih potreba građana, a od tih para je moglo 5 mostova da se izgradi. Ovo će biti poslednji protest upozorenja sa jasnim zahtevima i formiranjem građanskog Odbora koji će pratiti dešavanja, informisati građane, predlagati rešenja u konsultacijama sa stručnim ljudima. Moramo da ih nateramo da rade svoj posao“, istakao je Dinić.

Iz stranke Zajedno poručuju da stari most ne treba rušiti dok se novi ne izgradi, uz sve ono na šta ova vlast sada ne misli a to je pre svega čišćenje nanosa stabala i smeća koje ugrožava bezbednost ljudi i imovine, projektovanje novog mosta, od idejnog do konačnog projekta i svih potrebnih saglasnosti i dozvola za izgradnju, zatim uređenje obala Nišave i zaštitu vodozahvata Medijana o kome takođe ne vode računa.

Go To Top
Skip to content