kontakt@zajedno-moramo.rs

Cakić: Vučić, njegovi ministri i gradonačelnici se ponašaju kao raspikuće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će danas biti u poseti Leskovcu gde će otvoriti fabriku kompanije Aunde i pokloniti mamograf opštoj bolnici. Narodni poslanik i leskovački odbornik iz stranke Zajedno Nebojša Cakić smatra da građani Leskovca i juga Srbije ulažu i više nego dovoljno u javne budžete i da zaslužuju mnogo više od skromnih poklona.

„Jug Srbije je pokraden i osiromašen – zato Vučić opet dolazi u Leskovac – u budžetu za narednu godinu o kojem raspravljamo u Skupštini razvojnih projekata za ovaj deo Srbije gotovo da nema. Zar mi ne ulažemo u taj zajednički budžet, zar ne treba nešto da dobijemo nazad?“, upitao se Cakić koji je kasno sinoć u Narodnoj skupštini govorio o budžetu za sledeću godinu.

„Moramo da budemo iskreni i priznamo da se predsednik ipak vraća sa poklonom – donosi mamograf u Leskovac! Zar je to napredak? Građani Leskovca sasvim dovoljno doprinose javnim budžetima – gde su te naše pare, gde su javna ulaganja, zar se sve to pretvorilo u nekakav poklon jednog medicinskog aparata? Mamograf je svakako potreban Leskovcu, ali porezi koje mi plaćamo vrede mnogo više – od tog novca bismo mogli sami da kupimo šta nam treba a to je mnogo više od jednog mamografa koji predsednik donosi kao značajan poklon“, rekao je Cakić.

Narodni poslanik se osvrnuo i na to šta je građanima Leskovca zaista potrebno.

„Ako smo iskreni ne moramo da budemo i preskromni – nisu građani Leskovca ptičice da se zadovolje mrvicama koje nam Vučić baca! Mi hoćemo da se poštuje naš doprinos zajedničkom budžetu i da nam se vraća u skladu sa tim koliko ulažemo. A ulagali bismo u zdravu privrednu proizvodnju! Osim što će mrvicama zamazati oči leskovčanima Vučić će danas otvoriti fabriku kojoj je iz istih javnih budžeta obećao džakove subvencija! A otvara fabriku u istoj hali odakle je pre nekoliko meseci otišao Džinsi koji je takođe dobio na poklon naš novac pa otpustio radnike – samo mali deo tih ljudi će dobiti posao u novoj firmi“, komentariše Cakić.

„Tako se ponašaju raspikuće – Vučić, njegovi ministri i gradonačelnici skupljaju na gomilu naš zajednički budžet a onda do troše i dele okolo kako se njima prohte – to ne služi nikakvom društvenom razvoju pa građani ne mogu ništa da očekuju od budućnosti osim da povremeno dobiju neku poklon. Zato na izborima mi treba njima da poklonimo jednu šut kartu“, zaključuje Cakić.

Go To Top
Skip to content