kontakt@zajedno-moramo.rs

Cakić: Vučić laže, a Šapić da vrati pare da i mi kupimo deci udžbenike

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je juče komentarisao inicijativu da sva deca dobiju besplatne udžbenike, rekavši da ne postoji ništa besplatno i da sve to na kraju građani plate. „Plaćaju i stadione koje im niko nije tražio“, komentariše narodni poslanik iz stranke Zajedno Nebojša Cakić.

„Vučić laže – ništa se u Beogradu ne radi bolje niti su naprednjaci tamo sposobniji od naprednjaka na jugu Srbije – svi jednako kradu i lažu. Dobro je što će deca u Beogradu imati besplatne udžbenike, ali bi bilo lepo i da Šapić vrati novac koji Beograd dobija iz državnog budžeta koji proporcionalno više pune manji gradovi. Neka gradonačelnik Beograda lepo vrati taj novac pa da i u drugim gradovima lokalne samouprave obezbede deci besplatne udžbenike“, rekao je Cakić.

Narodni poslanik se osvrnuo i na druga ulaganja koja će takođe platiti građani.

„Vučić je u pravu za jednu stvar – sve će to građani platiti ali plaćamo i druge stvari za koje nas niko nije pitao i koje nam manje trebaju nego knjige za decu. Ko će platiti stadion u Leskovcu koji je Vučić otvorio? Ko će platiti nacionalni stadion? Mi mislimo da je bolje da odvojimo taj novac za obrazovanje naše dece – to nam je važnije nego ekskluzivni objekti za slikanje političara“, kaže Cakić.

Stranka Zajedno se još od kraja prošle godine aktivno bori da se svoj deci u Srbiji obezbede besplatni udžbenici. Naši lokalni odbori su slali zahteve svojim lokalnim samoupravama, postavljali smo pitanja i iznosili predloge u parlamentu, pokrenuli smo peticiju i podržali građanske proteste za besplatne udžbenike u Kuršumliji i Osečini. Nastavićemo i dalje da se zalažemo za jednaka prava svih đaka i kvalitetnije i dostupnije obrazovanje u našem društvu.

Go To Top
Skip to content