kontakt@zajedno-moramo.rs

Brnabić reagovala na akciju Miketića jer ih masovna odjava sputava u izbornoj krađi

Ana Brnabić je ponovo slagala građane Srbije i ja ću je lično tužiti za sve izgovorene neistine, saopštio je Đorđe Miketić, narodni poslanik i predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno. On je javnosti priložio dokaze da je ženska osoba prijavljena na njegovoj adresi i da poštu na ovo nepoznato ime dobija nekoliko nedelja unazad. 

“Moja majka, koja je vlasnica stana, i ja smo pokrenuli proceduru za odjavu 5. novembra i ako je policija odjavila tu osobu ekspresno, zbog medijske pompe koju smo podigli, sada ta osoba neće moći glasati na mom biračkom mestu, jer joj je pasivizirana adresa prebivališta”, rekao je Miketić.

Upravo ovo je razlog zbog kog je bivša premijerka napravila posebnu konferenciju za štampu, jer ukoliko građani slede ovaj postupak, biće onemogućena njihova izborna prevara koju su planirali. 

Takođe, Brnabić je slagala da vlasnici stavnova mogu lako doći do informacije ko je sve prijavljen na njihovoj adresi, rekao je Miketić, koji je dodao i da je to procedura koja traje oko mesec dana. “Zato pozivam premijerku u ostavci, koja se hvalila digitalizacijom, da hitno omogući svim vlasnicima stanova da sa važećom ličnom kartom u bilo kojoj policijskoj upravi dobiju listing osoba koji su prijavljeni na njihovoj adresi. Digitalizacija je tu da podigne transparentnost rada javne uprave a ne da to pravo ima samo premijerka i njena parija na vlasti”, kaže Miketić. 

Narodni poslanik je pozvao sve vlasnike stanova koji sumnjaju da je kod njih prijavljen neko nepoznat, da u lokalnoj policijskoj upravi podnesu zahtev za odjavom svih prijavljenih lica sa svoje adrese, osim onih koji su tu zaista i prijavljeni. Tako će brzo onemogućiti da ti “slepi stanari” učestvuju na izborima na toj adresi. Takođe je neophodno da vlasnik ponese dokaz o vlasništvu nad nekretninom kao i uplati 330 dinara na ime republičke takse i ponese odštampanu ličnu kartu. 

“I na kraju, pozivam bivšu premijerku Brnabić da svoje fantomske glasače prijavi na Jovankinu vilu na Dedinju, u kojoj sama nelegalno živi, pa svi pod ruku da odu na glasanje 17. decembra”, zaključuje Miketić.

Ukoliko građanima treba više informacija o ovom postupku, molim sve da se jave gradskskom odboru stranke Zajedno na: beogradzajedno@gmail.com i pomoći ćemo im.

Go To Top
Skip to content