kontakt@zajedno-moramo.rs

Borimo se za veću sigurnost i slobode

Danas obeležavamo Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope. Zlo nažalost ne spava, ali građani i građanke Srbije iznova pokazuju da su spremni da se suprotstave svima koji ugrožavaju njihovu slobodu i da zajedno grade bolje društvo.

Ponosni smo na naše pretke koji su stajali na pravoj strani istorije i zajedno sa drugim narodima Evrope i našoj zemlji doneli slobodu u Drugom svetskom ratu. Vrednosti antifašizma i socijalne pravde su one vrednosti za koje se borimo i danas.
Građani i građanke Srbije su i na jučerašnjim masovnim protestima pokazali da su i u izuzetno teškim trenucima za celo društvo spremni da se bore za sigurnost, slobodu i bolji život. Desetine hiljada ljudi na ulicama je juče jasno reklo da ne žele više da trpe nasilje koje vlast svakodnevno promoviše u insititucijama i preko medija koje kontroliše.
Zajedno se možemo izboriti protiv vlasti koja je otela sve institucije i koja stalno guši slobode govora, udruživanja i okupljanja. Možemo stati na kraj i rpomoviji i praktikovanju nasilja u društvu. Zajedno se borimo za veću sigurnost i slobode i izgradnju institucija na demokratskim principima kako bismo ponovo bili ponosni deo slobodne Evrope.
Go To Top
Skip to content