kontakt@zajedno-moramo.rs

Biljana Stojković: Osnovna ljudska prava ne smeju biti rezervisana samo za pripadnike SNS

Osnovna ljudska prava, među kojima je i pravo na život u skladu sa sopstvenim principima i seksualnim opredeljenjima, ne mogu i ne smeju biti rezervisani samo za pripadnike Srpske napredne stranke i nosioce najviših državnih funkcija. To je uzurpacija prava i vlasti.

Zabranom manifestacije Europrajd, na koju predsednik nema ustavno pravo, Aleksandar Vučić zadao je još jedan udar na slobode garantovane Ustavom RS. Vučić je skinuo još jednu masku sa nakaznog lica svog režima i dvoličnosti svoje vlasti.

Zabrana Prajda nema nikakve veze sa kosovskim tablicama, ali će svakako imati veze sa pravima građana da se okupljaju i protestuju tražeći sprečavanje nezajažljivog rudarenja po Srbiji, ili boreći se protiv robovskog rada, otimanja domova i siromaštva. Zabrana borbe za jedno fundamentalno ljudsko pravo jeste zabrana borbe za svako drugo pravo. Građani Srbije moraju se pripremiti da odbrane svoje pravo na borbu. Šetnjom 17. septembra sa našim sugrađanima i pripadnicima LGBT zajednice pokazaćemo svoju solidarnost sa svakom ugroženom društvenom grupom i svoje nepristajanje na udaljavanje našeg društva od vrednosti savremene civilizacije.

Postavljamo i pitanje da li nas Aleksandar Vučić vraća u radikalsko doba mračnih devedesetih? Nakon kratkog izleta sa odelom evropejca, ukrašenog evropskim ordenjem, sada je jasno pokazao i nama i svetu da te vrednosti nikada nije razumeo.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content