kontakt@zajedno-moramo.rs

Baković Jadžić: Šapić nema vremena da se posveti našim vaspitačicama

Nezadovoljne radnice i radnici beogradskih vrtića će sutra od 14:30 ispred Skupštine grada organizovati protest „Obećanja pljušte… i šta sad?!“. Podršku im je pružio i gradski odbornik koalicije „Moramo“ i portparol Političke platforme „Solidarnost“ Miloš Baković Jadžić.

Vaspitačice i drugo osoblje zaposleno u predškolskim ustanovama Beograda je na protest pozvalo i gradonačelnika Aleksandra Šapića koji već neko vreme odbija da sedne sa njima za sto kako bi u okviru socijalnog dijaloga rešili pitanja lekarskih pregleda, nabavke radne obuće i odeće i neisplaćene solidarne pomoći.

„Jasno je da dr Šapić nema vremena da se posveti našim vaspitačicama, kuvarima, spremačicama, domarima i svim drugim potplaćenim i premorenim ljudima koji svakodnevno brinu o našoj deci. Kako će neko ko mora da se stara o toliko vila i nadograđenih kvadrata u zemlji i inostranstvu naći vremena i za tuđe probleme?“, rekao je Baković Jadžić.

Gradski odbornik smatra da je za rešavanje problema brige o deci u glavnom gradu neophodno proširivanje kapaciteta javnih vrtića ali i zapošljavanje dodatnog broja osoblja i poboljšanje radnih i materijalnih uslova u predškolskim ustanovama Beograda.

„Već više od godinu dana zaposleni u vrtićima organizuju proteste kako bi ukazali na probleme sa kojima se suočavaju. Ukoliko želimo da zaista obezbedimo kvalitetnu brigu o deci u Beogradu tim radnicama se moraju povećati plate, one moraju imati razumno radno vreme i radno opterećenje, kao što im se moraju obezbediti adekvatan materijal i oprema za rad i redovni zdravstveni pregledi.“, zaključio je Baković Jadžić.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content