kontakt@zajedno-moramo.rs

Baković Jadžić: Podržavamo napore kulturnih radnika koje čine ka poboljšanju svog položaja

Stranka Zajedno i Politička platforma Solidarnost podržavaju protest koji su radnice i radnici u kulturi organizovali danas ispred resornog ministarstva, kako bi ukazali na probleme, nedostatak sistemske podrške onome što savremeno kulturno stvaralaštvo stvarno jeste, kao i na izostanak primene postojećih zakonskih rešenja koja predviđaju aktivno učešće predstavnika reprezentativnih udruženja u procesima odlučivanja.

„Zahvalni smo Nezavisnoj kulturnoj sceni Srbije na tome što brani dostojanstvo svoje profesije i svih koji rade i stvaraju u sektoru kulture i umetnosti“, poručio je danas Miloš Baković Jadžić, odbornik u Skupštini grada Beograda i portparol Solidarnosti.

On je dodao da bi poboljšanje radnih uslova u kulturi, ali i transparentno i odgovorno upravljanje budžetskim sredstvima morali da budu osnovni principi rada svakog ministarstva, a posebno onog koje se bavi kulturom.

„Podržavamo napore nezavisne kulturne scene koje čine ka poboljšanju svog položaja, ali i ohrabrujemo njihove koleginice i kolege iz zvaničnih kulturnih institucija da im se pridruže u borbi i da glasnije govore o problemima sa kojima se i sami suočavaju“, rekao je Baković Jadžić.

Go To Top
Skip to content